Ryggskott i Billdal

Akut eller långdragen ryggvärk? Välj ledig dag och tid, välkommen.

Boka tid online

Behandling av ryggskott

Har du fått kramp i ryggen, eller hugger det till? I så fall kan det handla om ryggskott. Vi på Osteopat Tobias Åblad Billdal/kungsporten kan lindra dina besvären och hjälpa dig bli av med ditt ryggskott. Det går självklart även bra att ringa oss på: 0723 - 07 08 00 eller boka tiden i vår bokningskalender. Se ledigt datum och tid här.

 

Vad innebär det att ha ryggskott?

När man får ryggskott upplever man ett plötsligt en krampande och smärtsam känsla som hugger till ryggen. Man kan även känna något av följande:

  • Du får svårt att ställa dig upp
  • Du står lite framåtlutad
  • Du känner att ryggen låst sig

Det är inte farligt att få ryggskott, men det kan göra väldigt ont. Det är olika hur länge man kan ha ryggskott, det beror på flera faktorer. Vissa har det i några dagar, andra i några veckor.

 

Vår behandling för ryggskott

Vi på Osteopat Tobias Åblad Billdal / Kungsporten utgår ifrån att återställa normalfunktionen i din kropp när du får ont. Att få ryggskott kan bero på olika saker. Det kan till exempel vara på grund av att ländryggen låst sig, att en bäcken skapar problemet, eller så kan det handla om nedre delen av bröstryggen. Genom detta så minskar även smärtan och läkningsprocessen startar. Vi kan också lindra smärtan genom metoder såsom neurologisk akupunktur och muskelbehandling. För att din rygg ska bli bättre så snart som möjligt ger våra Osteopater dig också skräddarsydda tips och hemövningar.

Du kan bli av med ditt ryggskott idag - boka tid hos oss på Osteopat Tobias Åblad Billdal / Kungsporten!

AKUT HJÄLP VID RYGGSKOTT i Billdal / Kungsporten

Vid akuta ärenden ring 0723 -07 08 00 mellan 08.00-17.00

Boka tid online

Våra behandlingsmetoder

Artikulering/Mobilisering
Manipulering
Soft Tissue
MET(muscle energy technique)
Kraniosakralterapi(IVM)
BLT(Balanced Ligamentous Tension)
Myofascial release
Visceral osteopati(behandling riktad direkt mot de inre organen)

Hur får man ryggskott?

Alla råka ut för ryggskott och vanligtvis beror det på överbelastning kring ett visst område i ryggen. då uppstår en kraftig muskelsammandragning, nästan alltid på grund av att något är snett i bäcken eller låsningar i ryggen. Vad som orsakar överbelastningen kan vara allt tänkbart – vissa övningar/rörelser i vardagen så som städning eller lyft. Det är inte helt ovanligt att en större belastning är det som orsakar besvären. Det kan vara att du utför en rörelse som du inte är van vid och på så sätt kan ryggen låsa sig och du får besvären som ryggskott ger. Ett exempel kan vara att byta däck på bilen. Även om du kanske har gjort det många gånger under åren är det ändå en ovan rörelse då det bara görs två gånger per år. Likaså vad gäller snöskottning eller att lyfta möbler på vinden. Men på samma sätt kan även vanliga aktiviteter på gymmet så som marklyft vara en utlösande orsak till att du får ryggskott.

osteopat tobias åblad

Hjälp VID Ryggskott I Billdal

Välkommen till en av Osteopat Tobias Åblad nära dig i Göteborg eller Billdal. Godkänd av Svenska osteopatförbundet och medlem i SOF. Har du ryggskott, nackspärr ont i axlar eller mus-arm? Boka en tid online med våra leg. Osteopater. Undersöker & behandlar. Legitimerad personal. Enkel tidsbokning.

Boka tid Online