SYMPTOM & osteopati BEHANDLINGAR

Osteopat Tobias Åblad - Göteborg & Billdal

Boka tid Online Kontakta oss

Specialiserad på klassisk osteopati

Jag undersöker och/eller behandlar effektivt skador i fot, underben, knä, lår, ljumske, höft, rygg, nacke, arm, axel och arm. Jag är även specialiserad inom idrottsskador. Jag har flertalet gånger behandlat idrottare på elitnivå i flera olika idrotter. Alla Välkomna! Oavsett om Du har en specifik skada och problem eller om Du bara vill förebygga eller känner av lite ömhet och spänningar, så är Du varmt välkommen.

Så går behandlingen till

Första besöket

När du kommer till min mottagning första gången är det viktigt för mig att få så mycket information som möjligt om Din skada/smärta. Jag ställer frågor om din sjukdomshistoria. Därefter gör jag en grundlig undersökning både av skadan men även av kroppen i stort för att se om där är andra obalanser som kan leda till snedbelastningar.

Behandling

När jag är klar med undersökningen och diagnosen är ställd påbörjar jag behandlingen. Jag använder mig utav mobilisering, manipulation, traktion, töjning och andra osteopatiska tekniker såsom viscerell och kraniosakral behandling.

övningar

Efter undersökningen och första behandlingen så får du även med dig hem övningar, tips och tricks på hur du kan undvika vidare problem. Det är viktigt att fortsätta med självbehandling för att symptomen inte ska uppstå igen eller förvärras.

Läs eller skriv gärna ett omdömme ... HÄR

" Glatt överraskad över ett så snabbt resultat. Jag behöver tid att ta in och absorbera allt som rättades till. "

Anette S

" Behandlingen tog bort mycket av muskelspänningen jag burit på ett par år. Så skönt att gå därifrån utan värk! "

peter

Idrottsskador

Till idrottsskador räknas vanligtvis skador som drabbar muskler, ligament, senor, skelett och brosk. Idrottsskador berör ofta dessa vävnader och kan antingen bero på en akut skada eller överbelastning över tid.
Det viktiga är att ta reda exakt vad det är som gör ont innan man försöker att åtgärda problemet annars är risken stor att man förlorar mycket tid innan man kan återgå till aktivitet, det kan tom göra mer skada än nytta att köra rehab på chans

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunneln är den kanal som bildas mellan karpalligamentet och handlovsbenen. Här igenom går bla senorna till de muskler som böjer fingrarna och medianusnerven som blir klämd när utrymmet av någon anledning blivit för trångt.

Symptom: domningar i ffa tumme pek-, lång- fingret. I ett senare skede kan det stråla upp mot armen och finmotoriken kan försämras 

Orsaker: Andra sjukdommar tex diabetes,reumatism, hypotyreos,  hormonella förändringar,  monotont eller tungt arbete  som alla kanleda till  ökad vävnadsvolym kanalen.
Behandling. Varierar beroende på patientens orsak men det primära är att minskad vävnadsvolym som ger minskat tryck på nerven

Boka tid online

Ledsmärtor, förslitningsskador

Är ingen diagnos utan ett symtom, som strålar/smärtar längs Ischias nervens utbredningsområde, dvs från skinkan och ner längs hela benet.
Orsak kan variera från diskpåverkan till muskler eller andra strukturer som irriterar nerven. 
Behandling är alltid att rekommendera, men beroende på orsak så varierar den kraftigt från fall till fall, förutom om man upplever ridbyxanestesi (tappar känseln mellan benen och har svårt att hålla tätt) då ska man söka sjukvård akut. 

Mag-, och tarmbesvär eller IBS

Återkommande Matsmältnings besvär eller diagnostiserad med IBS, i båda fall är det primära att ta reda på vad det är som inte fungerar eller är i obalans. Organen är väldigt komplext sammankopplade med kroppen både till struktur och funktion. obalanser i kroppen(även stress) påverkar där med både strukturellt och neurologiskt.  Det finns ingen generell behandling utan varje patient utreds unikt.

Boka tid online

Akut smärta eller besvär

Boka tid online

Huvudvärk och migrän

Boka tid online

Nackspärr och axelbesvär

Boka tid online

Arbetsskador

Boka tid online

Tennis-, golf-, mus- arm

Boka tid online

Menstruationsrelaterade     besvär

Boka tid online

Bihåle- och långvariga förkylningstillstånd

Boka tid online

Friskvårdsbidrag

Här kan du använda ditt friskvårdsbidrag. Arbetsgivaren kan skatte- och avgiftsfritt ge sina anställda möjlighet till enklare slag av motion och friskvård. Om den anställda har kostnad för till exempel gym, ridlektioner eller annan motion kan arbetsgivaren mot kvitto betala ett skattefritt friskvårdsbidrag om maximalt 5 000 kronor per år inklusive moms. Hos oss kan du använda epassi. en app laddad med pengar från arbetsgivaren. Vi erbjuder även skattefria friskvårdslösningar till företag. Vill ni som företag veta hur ni kan påverka personalens hälsa, kontakt Osteopat Tobias Åblad

Läs mer

BOKA OSTEOPAT

Tidsbokning

800 kr

45 minuters behandling