Vad är OsteopatI?

Akuta eller förebyggande behandlingar, hjälp vid smärta, stress & illamående.

Boka tid online

Osteopati är följande

Osteopatisk behandling syftar till att främja kroppens egen självläkande och självreglerande förmåga. Osteopati fungerar utmärkt både vid akuta och långvariga besvär. De allra flesta typer av smärttillstånd går att behandla.

Osteopatisk behandling syftar till att främja kroppens egen  självläkande och självreglerande förmåga. På så vis fortgår effekterna av en behandling långt efter behandlingstillfället.

Detta uppnås genom ingående kunskap om kroppens anatomi och dess funktion, samt vetskapen att kroppen är en enhet där alla delar är beroende av varandra.

Osteopati är en mjuk behandlingsmetod där man använder händerna för diagnos och behandling(Osteopater behandlar de flesta typer av smärttillstånd)

Före den första behandlingen går osteopaten genom anamnestagning, igenom patientens historik och den för dagen aktuella problematiken.Sedan tar man puls och blodtryck.Detta tillsammans med övrig undersökning leder fram till den behandling som osteopaten finner mest lämpad för just denna specifika patient och detta tillfället.

Osteopaten använder sig inte av några verktyg eller nålar utan använder sig uteslutande av sina händer för undersökning och behandling.

Behandlingens mål är att återskapa balans i kroppen vilket ökar de självläkande egenskaperna. Genom att se och ta hänsyn till helheten och inte bara utvalda delar så låter man kroppen själv ta över läknings processen.

På denna klinik används såväl klassisk strukturell osteopati som cranio sakral Osteopati. Osteopati bygger på att kroppen har självläkande och självreglerande egenskaper, att kroppen är en enhet där alla delar är beroende av varandra. All behandling utförs med detta som utgångspunkt. Man fokuserar inte bara på smärtan utan också på orsaken till den, och på varför den uppkommit. På detta vis får kroppen själv ta över läknings processen, vilket kommer ge mer bestående förändringar.

Vill du veta mer? 

Till våra vanligaste frågor

Om kliniken

Kliniken bemannas av Tobias Åblad, med ett långt förflutet som professionell hockeyspelare. Efter 16 år i både USA och Europa sadlade om och utbildade sig efter karriären till Osteopat D.O., Diploma of Osteopathy. Medlem i Svenska Osteopatförbundet.

Innehar behandlings och ansvarsförsäkring

Ring för mer information.

Välkommen till Osteopat Tobias Åblad!

Läs mer

Läs eller skriv gärna ett omdömme ... HÄR

" Glatt överraskad över ett så snabbt resultat. Jag behöver tid att ta in och absorbera allt som rättades till. "

Anette S

" Behandlingen tog bort mycket av muskelspänningen jag burit på ett par år. Så skönt att gå därifrån utan värk! "

peter

BOKA OSTEOPAT

Tidsbokning

800 kr

45 minuters behandling