ISCHIAS BEHANDLING i Lindome

Har du smärta? Strålar det ned från skinka, höft och ben? Detta är ett vanligt symtom på Ischias! Hjälp idag? - Det finns lediga tider nära Lindome - Boka tid redan idag, akut ring 0723 - 07 08 00

Boka tid online

SYMPTOM PÅ ISCHIAS

Ischias är ett vanligt tillstånd där smärta strålar ned från skinka, höft och ben. Ofta har patienten ont i ländryggen samtidigt. Ischiasnerven, som är kroppens största nerv, går från ryggslutet och hela vägen ner genom benet till foten. Ofta påverkas bara ena benet. Smärtan kan kännas extra vid olika rörelser och patienten kan uppleva domningar och känselbortfall.

 

ORSAK TILL ISCHIAS

Varför får man ischias? Smärta från ländryggen kan ha många olika orsaker, men just för ischias handlar det om att ischiasnerven har blivit irriterad eller kommit i kläm. Orsaken kan vara ett diskbråck i ländryggen eller så kan skador och inflammationer gett en svullnad i området. Gravida kan också få ischias genom att nerven kommer i kläm då bäckenet vidgar sig.

 

BEHANDLING AV ISCHIAS

 

Metodica Specialistläkare genomför en noggrann, systematisk undersökning och ischias behandling på mottagningen nära dig i Lindome. Behandlingen anpassas efter vad som gett upphov till ischiassmärtan. Som en av få kliniker erbjuder vi ultraljudsguidad epidural och skonsam, säker nervrotsblockad vid kronisk nack- och ländryggsmärta som ischias. Vi erbjuder även blockad/hydrodissektion vid inklämning av perifera nerver.

Det traditionella sättet att ge injektion vid ischiasproblem är med hjälp av röntgengenomlysning och injektion av kontrastmedel. Ultraljudsguidade injektioner kräver lång erfarenhet, men är enklare och snabbare och säkrare för patienten som inte exponeras för röntgenstrålning, kontrastmedel eller risk för stickskador i själva nerven. Osteopat Tobias Åblad, har nära 10 års erfarenhet av smärtutredning, smärtlindring och ischias behandling och får fina omdömen från många nöjda patienter. Välkommen att boka tid i dag för utredning och ischias behandling nära dig i Lindome.

 

AKUT HJÄLP VID ISCHIAS i LINDOME / SPÅRHAGA

Vid akuta ärenden ring 0723 -07 08 00 mellan 08.00-17.00

Boka tid online

Våra behandlingsmetoder

Artikulering/Mobilisering
Manipulering
Soft Tissue
MET(muscle energy technique)
Kraniosakralterapi(IVM)
BLT(Balanced Ligamentous Tension)
Myofascial release
Visceral osteopati(behandling riktad direkt mot de inre organen)

Hur får man ischiassmärta?

Ischiasnerven är vår kropps tjockaste nerv och när du får smärta på baksidan av benet kan det vara just på grund av ischias. Ischiasnerven i sig är nästan aldrig direkt i kläm, men genom en kemisk påverkan på nerven får du olika symptom så som smärta eller avdomning.

Många som upplever ischias-strålning ner i benet brukar beskriva det som väldigt smärtsamt. Det finns även något som kallas för ”falsk ischias”: Det är när ichiasnerven inte påverkas från själva ryggradens strukturer som vid till exempel ett diskbråck. Det här tillståndet beror alltså på andra faktorer och är även lättare att bota. Men om man ska vara helt rätt är all smärta som påverkar ischiasnerven en ischias. Oavsett vilken smärta du upplever är det viktigt att du får den hjälp du behöver. Hos oss kan du boka tid för att få hjälp med dina problem.

osteopat tobias åblad

Hjälp VID ISCHIAS Nära Lindome

Välkommen till en av Osteopat Tobias Åblad nära dig i Lindome eller Spårhaga. Godkänd av Svenska osteopatförbundet och medlem i SOF. Har du ryggskott, nackspärr ont i axlar eller mus-arm? Boka en tid online med våra leg. Osteopater. Undersöker & behandlar. Legitimerad personal. Enkel tidsbokning.

Boka tid Online