Nackspärr i Kungsbacka

Akuta nackproblem kallas ofta i folkmun för nackspärr och kännetecknas av akut ont i nacken och svårt att vrida på huvudet. - Det finns lediga tider nära Kungsbacka - Boka tid redan idag, akut ring 0723 - 07 08 00

Boka tid online

SYMPTOM PÅ nackspÄrr

Symtom på nackspärr är ofta ensidig smärta i kombination med svårighet att röra huvudet. Känns ofta som en låsning som bara blir värre vid nack- och huvud- rörelser. Uppkommer ibland genom hastiga rörelser eller slag mot huvud/nacke. Det är vanligt förekommande att vakna med nackspärr.

 

ORSAK TILL nackspÄrr

En stor del av smärtan består av krampande muskler men grund orsaken ligger ofta djupare. Muskelkramperna är en skyddsmekanism som är till för att skydda när det finns felställningar i rörelseapparaten.

 

BEHANDLING AV nackspÄrr

 

Syftar både till att lindra den lokala smärtan, dvs muskelkramperna, och att hitta och behandla felställningarna i rörelseapparaten. Kortsiktigt för att lindra den akuta smärtan, långsiktigt för att motverka återkommande problem vilket är vanligt vid nackspärr.

 

AKUT HJÄLP VID nackspÄrr i Billdal / Kungsporten

Vid akuta ärenden ring 0723 -07 08 00 mellan 08.00-17.00

Boka tid online

Våra behandlingsmetoder

Artikulering/Mobilisering
Manipulering
Soft Tissue
MET(muscle energy technique)
Kraniosakralterapi(IVM)
BLT(Balanced Ligamentous Tension)
Myofascial release
Visceral osteopati(behandling riktad direkt mot de inre organen)

VAd skall man tänka på vid nackspÄrr?

Eftersom orsaken nästan alltid innefattar en eller flera låsningar är det svårt att göra något själv, oftast är det ju snabbare man söker hjälp desto bättre.  Det viktigaste är att förebygga så det inte återkommer.

osteopat tobias åblad

Hjälp VID nackspÄrr Nära KUNGSBACKA

Välkommen till en av Osteopat Tobias Åblad nära dig i Kungsbacka eller Vallda. Godkänd av Svenska osteopatförbundet och medlem i SOF. Har du ryggskott, nackspärr ont i axlar eller mus-arm? Boka en tid online med våra leg. Osteopater. Undersöker & behandlar. Legitimerad personal. Enkel tidsbokning.

Boka tid Online